RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se "same spremaju"
LETNjI ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 2kg paprika
Fil:
- 500gr crnog luka
- 1 šargarepa i vezica peršuna
- 200gr pirinča
- 700gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 100ml ulja
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
- 1kg paradajza
Priprema:
- Paprike očistite i ostavite sa strane.
- U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike.
- U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika.
- Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa.
Uživajte.
(Stil)
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)