SLATKO OD KRUŠKI ZA ZIMU: Slatki ukus detinjstva u tegli

Milena Tomasevic

27. 09. 2025. u 12:30

„Ove kruške u sirupu su ukus detinjstva. Savršene za kolače, deserte ili jednostavno za zimsko veče uz šolju čaja.

СЛАТКО ОД КРУШКИ ЗА ЗИМУ: Слатки укус детињства у тегли

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 2 kg zrelih krušaka
  • 1 l vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • nekoliko karanfilića

Priprema:

Priprema voća: Kruške oljuštiti, iseći na četvrtine i ukloniti koštice.

Sirup: U šerpi prokuvati vodu sa šećerom i limunovim sokom – dobićete bistar i mirisan sirup.

Punjenje tegli: U sterilisane tegle složiti kruške i dodati po 2–3 karanfilića.

Prelivanje: Kruške preliti vrućim sirupom do vrha i odmah zatvoriti poklopcima.

Pasterizacija: Tegle staviti u duboku šerpu s vodom (do ¾ visine tegli) i pasterizovati 20 minuta od trenutka ključanja.

Hlađenje: Izvaditi tegle, okrenuti ih naopačke, pokriti ćebetom i ostaviti da se potpuno ohlade.

Prijatno!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?