ZAPEČENE PALAČINKE SA MESOM I BELIM SOSOM: Recept za mekane palačinke, sočan fil, kremasti sos i zlatnu koricu
Kremasto, zlatno i neodoljivo – palačinke sa mesnim punjenjem i belim sosom koje će podići svaku trpezu na restoranski nivo.
FOTO: Novosti
- 2 jaja
- 250 gr brašna
- 500 ml mleka,
- so
- kašika ulja
Umutiti, ispeći tanke palačinke.
Punjenje
- 400 gr mlevenog mesa
- 1 glavica luka, malo šargarepe
- So, biber, paradajz-pire
Propržiti luk i šargarepu, dodati meso i začine, dinstati dok ne ispari tečnost.
Beli sos
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka, 1/2 luka
- 2 šolje mleka, kocka čorbe, so, parmezan
Propržiti luk na puteru, dodati kocku, sipati mleko, mešati do gustine.
Sklapanje
Palačinke napuniti mesom (da malo viri). Ređati u posudu, preliti belim sosom. Posuti sirom i peći 15 minuta na 200°C.
Prijatno!
Preporučujemo
HIT POSLASTICA: Kremasta torta za koju vam ne trebaju jaja ni mleko
04. 12. 2025. u 17:19
KOLAČ SA MAKOM BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Zdraviji desert koji osvaja na prvi zalogaj
04. 12. 2025. u 13:04
POSNI SPIRALNI ŠTAPIĆI: Recept za brzo i jednostavno posno predjelo
04. 12. 2025. u 07:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JOVANIN NOVI DEČKO: Sportista, biznismen, sin jugoslovenskog rekordera (FOTO)
VODITELjKA Jovana Jeremić već neko vreme uživa u ljubavi sa bokserom Milošem Stojanovićem Tigrom, sinom jugoslovenskog kikboksera Gidre koji je postavio svetski rekorder.
04. 12. 2025. u 12:31
Komentari (0)