HAOS U AMERICI: Redovi za gorivo, totalno rasulo na istočnoj obali (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2021. u 14:41

BENZINSKE pumpe duž američke istočne obale počinju da ostaju bez goriva zbog toga što se još oporavljaju od parališućeg sajbernapada koji je u petak prouzrokovao obustavu operacija i izazvao zabrinutost zbog skoka maloprodajnih cena benzina.

ХАОС У АМЕРИЦИ: Редови за гориво, тотално расуло на источној обали (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Hakerski napad koji je izvršen u petak bio je jedan od najtemeljnijih ikad prijavljenih sajber napada i izazvao je brojne apele zakonodavcima da pojačaju mere zaštite američke energetske infrastrukture od hakerskih napada, prenosi Rojters.

Iz kompanije "Kolonijal pajplajn" (jedna od najmoćnijih američkih kompanija za distribuciju nafte i naftnih derivata) je saopšteno da se nastavlja sa analizom efekata privremene obustave operacija i da se radi na "obnavljanju usluga", ali nije potvrđeno kada će se rad kompanije vratiti u normalu.

"Kolonijal pajplajn" dnevno distribuira oko 2,5 miliona barela benzina i drugih goriva od svojih rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u istočnim i centralnim delovima SAD.

Firma za sajber bezbednost "Vatreno oko" angažovana je da odgovori na ovaj napad hakera, ali za sada nije komentarisala slučaj kompanije "Kolonijal pajplajn".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)