POGLEDAJTE GENERALNU PROBU PARADE U MOSKVI: Crvenim trgom tutnje tenkovi, odzvanja strojev korak u čast pobede nad fašizmom (VIDEO)

Novosti online

07. 05. 2021. u 11:19

NA Crvenom trgu u Moskvi održava se generalna proba Parade pobede u čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГЕНЕРАЛНУ ПРОБУ ПАРАДЕ У МОСКВИ: Црвеним тргом тутње тенкови, одзвања стројев корак у част победе над фашизмом (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Jutros su Moskovljani i gosti prestonice svedoci spektakla – sve je kao što će biti 9. maja. Kolona vojne tehnike prošla je kroz centar ruske prestonice i postrojila se onako kako će ući na Crveni trg koji je nekoliko sati pre početka probe dezinfikovan u skladu sa zahtevima sanitarnih vlasti zbog pandemije virusa korona.

Program parade ne se razlikuje mnogo od već dobro poznatog scenarija, a kao i uvek prva će marširati četa dobošara u pratnji grupe koja nosi simbole pobede, državne zastave Ruske Federacije i simbole Oružanih snaga Rusije.

Prvi put će u paradi učestvovati i studentkinje Vojne akademije vazdušne odbrane i paradne jedinice kadetskog korpusa Istražnog komiteta.

Ruska avijacija će i danas ukrasiti nebo ruske prestonice.

U Paradi pobede koja će biti održana 9. maja će učestvovaće više od 12.500 ljudi, preko 190 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike, kao i 76 aviona i helikoptera.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)