PAŠINJAN TRI I PO SATA BIO KOD PUTINA: Glavna tema reforma oružanih snaga Jermenije

Novosti online

07. 04. 2021. u 22:10

ПАШИЊАН ТРИ И ПО САТА БИО КОД ПУТИНА: Главна тема реформа оружаних снага Јерменије

Foto: EPA

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da je sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi bio vrlo efikasan.

- Tri i po sata smo razgovarali o svim pitanjima i detaljima sa dnevnog reda. Prezadovoljan sam rezultatima sastanka. Bio je vrlo efikasan. Mogu da kažem da su sa predsednikom Rusije uspostavljeni vrlo otvoreni odnosi, a naročito su poslednjih meseci ovi odnosi po svojoj prirodi postali neposredniji - rekao je Pašinjan tokom sastanka sa predstavnicima Udruženja jermenskih advokata u Moskvi.

Prema njegovim rečima, nakon razgovora sa ruskim liderom nisu potpisani nikakvi dokumenti.

- Ali, razgovarali smo o velikom broju dokumenata, uključujući dalju realizaciju prethodno potpisanih dokumenata u oblasti bezbednosti - precizirao je Pašinjan.

On je podsetio da se sporazumi u ovoj oblasti i danas sprovode, a posebno oni koji se odnose na jermensko-rusku zajedničku grupu snaga i jedinstveni regionalni sistem PVO.

- Razmatrali smo konkretne planove i mehanizme za sprovođenje odredbi sporazuma u ​​novonastaloj situaciji - dodao je premijer.

Pašinjan je podsetio da je najvažnije pitanje za zemlju reforma oružanih snaga i da zemlja sprovodi ovu reformu uz pomoć ruskih kolega.

Takođe je naveo da su razmatrana i pitanja vezana za povratak zarobljenika i regionalne komunikacije.  

Prema njegovim rečima, dnevni red sastanka bio je vrlo širok, razmatrana su bilateralna i regionalna pitanja i pitanja međunarodnih odnosa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)