EGIPAT ĆE TRAŽITI MILIJARDU DOLARA ODŠTETE: Incident sa blokadom Sueckog kanala naškodio reputaciji zemlje

Novosti online

03. 04. 2021. u 22:16

EGIPAT bi mogao da zatraži milijardu dolara odštete zbog blokade Sueckog kanala kada se džinovski brod zaglavio u njemu i prekinuo saobraćaj.

ЕГИПАТ ЋЕ ТРАЖИТИ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА ОДШТЕТЕ: Инцидент са блокадом Суецког канала нашкодио репутацији земље

Foto AP

Kako piše agencija Blumberg, ta brojka je samo gruba procena nastalih gubitaka po osnovu tranzitnih taksi, oštećenja plovnog puta prilikom nasukavanja i odglavljivanja broda, kao i troškova za opremu i ljudstvo korišćeno pri potonjem, saopštio je izvršni direktor uprave Sueckog kanala Osama Rabi lokalnoj televiziji Sada Elbalad.

On nije precizirao od koga bu uprava kanala tražila odštetu.

- Naša zemlja ima pravo na to - rekao je Rabi, dodavši da je taj incident naškodio reputaciji Egipta. "Država bi trebalo da dobije ono na šta ima pravo", kazao je on.

Teretni brod "Ever Given" oslobođen je pre sedam dana nakon višednevnih napora da se ponovo uspostavi saobraćaj tom "žilom kucavicom" svetske ekonomije.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi