RAD OD KUĆE OBAVEZAN OD SLEDEĆE NEDELJE: U borbi protiv pandemije - evo koja država uvodi nove mere

Novosti onlajn

14. 03. 2021. u 09:28

ZBOG širenja zaraze koronavirusom, rad od kuće u Letoniji će sledeće nedelje postati uglavnom obavezan.

РАД ОД КУЋЕ ОБАВЕЗАН ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: У борби против пандемије - ево која држава уводи нове мере

Foto: Depositphoto

Letonska vlada u petak je odlučila da će rad od kuće za radnike državnih službi, državnih i opštinskih firmi, te zaposlene u privatnom sektoru, od sledeće sedmice biti obavezan, piše Poslovni dnevnik.

Njima od utorka više neće biti dozvoljen dolazak na posao u kancelarije, a izuzetak će činiti zaposleni u proizvodnim pogonima i oni radnici koji svoje aktivnosti mogu obavljati isključivo na radnom mestu.

Svrha ovakve uredbe je smanjiti rizik od moguće zaraze koronavirusom zaposlenih u kancelarijama ili na putu do radnog mesta.

Istovremeno su nametnuti i stroži propisi o ponašanju u javnom prevozu. U školama će biti dopušteno održavanje nastave na otvorenom uz pridržavanje određenih mera.

Od jeseni se ova članica EU sa 1,9 miliona stanovnika kontinuirano bori sa sve većim brojem novozaraženih. Zbog strogih restriktivnih mera uvedenih sredinom decembra, situacija je donekle ublažena.

Od početka pandemije u Letoniji je evidentirano skoro 93.000 slučajeva zaraze koronavirusom, a gotovo 1.750 zaraženih umrlo je od posledica kovida-19.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice