ZATIŠJE PRED BURU: Bajden ima tri opcije protiv Rusije, a čeka ga veliki poraz!

Novosti online

12. 03. 2021. u 15:14

ADMINISTRACIJA američkog predsednika DŽozefa Bajdena može izabrati taktiku „dugotrajne opsade“ Rusije, smatra ruski senator Aleksej Puškov.

ЗАТИШЈЕ ПРЕД БУРУ: Бајден има три опције против Русије, а чека га велики пораз!

Foto: EPA

Prema njegovom mišljenju, Vašington nije raspoložen za pregovore sa Rusijom i postoji mogućnost da je napravio „svesnu pauzu“ u akcijama protiv Moskve, uprkos tome što je ranije Bela kuća pretila da će preći u „veliki napad na Rusiju“. Senator smatra da je nova Bajdenova administracija shvatila da je potencijal „neprijateljstva“ prema Moskvi gotovo u potpunosti iskorišćen za vreme predsednika Donalda Trampa.

Puškov smatra da Beloj kući ostaju tri mogućnosti – uvođenje „paklenih sankcija“, podsticanje Ukrajine na novi rat u Donbasu pod „pokroviteljstvom“ SAD, kao i povećanje vojnog kontigenta u Poljskoj i drugim zemljama koje se graniče sa Rusijom, a koje su članice NATO-a. On predviđa da ograničavajuće mere možda neće dati željeni rezultat, dok novi rat Ukrajine u Donbasu nosi opasnost od poraza.

- Preostaje samo gomilanje oružanih snaga na granicama Rusije i u Crnom moru. Ali to je samo nastavak politike Vašingtona koja je vođena za vreme Trampa. Zbog toga, Bajdenova surovost prema Rusiji zasad je uglavnom retoričke prirode - napisao je ruski senator na Telegramu.

Ranije su mediji pisali da SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost uvođenja novih sankcija protiv Rusije, usmerenih na suvereni dug i biznismene. Pored toga, grupa republikanaca u Predstavničkom domu SAD uputila je pismo državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome su izrazili zabrinutost zbog politike administracije DŽoa Bajdena prema „Severnom toku 2“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)