TO JE BILA NAJVEĆA ČAST U MOM ŽIVOTU: Oproštajno pismo prve dame SAD Melanije Tramp

Tanjug

18. 01. 2021. u 23:36

Prva dama SAD Melanija Tramp, koja će za dva dana kada istekne predsednički mandat njenom suprugu Donaldu Trampu, napustiti Belu kuću, obratila se danas tim povodom naciji.

ТО ЈЕ БИЛА НАЈВЕЋА ЧАСТ У МОМ ЖИВОТУ: Опроштајно писмо прве даме САД Меланије Трамп

Foto Tanjug/AP

Ona je u pismu objavljenom na sajtu Bele kuće rekla da joj je najveća čast u životu bila da bude prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

- 'Inspirisali su me neverovatni Amerikanci širom naše zemlje koji podižu naše zajednice svojom ljubaznošću i hrabrošću, dobrotom i gracioznošću. Protekle četiri godine bile su nezaboravne. Sada kada Donald i ja zaključujemo vreme u Beloj kući, mislim na sve ljude koje sam primila u svoje srce i na njihove neverovatne priče o ljubavi, patriotizmu i odlučnosti” - napisala je Melanija Tramp.

U pismu je zahvalila i svim medicinskim sestrama, lekarima, zdravstvenim radnicima i mnogim drugima koji rade na spasavanju života i izrazila saučešće porodicama koje su izgubile voljene zbog pandemije korona virusa.

“Svaki život je dragocen i molim sve Amerikance da koriste oprez i zdrav razum kako bi zaštitili ugrožene, jer se sada isporučuju milioni vakcina”, navodi se u pismu prve dame.

Melanija je napisala i da je strast prema pomaganju bila pokretač njene političke inicijative kao prve dame.

- “Pokrenula sam ‘Budi najbolji’ kako bih osigurala da mi kao Amerikanci činimo sve što je u našoj moći da se pobrinemo za sledeću generaciju. ‘Budi najbolji’ se koncentrisao na tri stuba: blagostanje, bezbednost na mreži i zloupotrebu opioida - napisala je prva dama o svojoj inicijativi.

Opraštajući se, ona je zahvalila američkom narodu i napisala da reči ne mogu da izraze dubinu njene zahvalnosti na privilegiji da bude prva dama SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu