NIŠTA OD PRIMIRJA NA KAVKAZU: Azeri optužuju Jermene za granatiranje drugog po veličini grada Azerbejdžana, ima mrtvih i povređenih

Novosti online

11. 10. 2020. u 08:55

AZERBEJDžANSKI grad Gjandža bio je meta raketnog napada sa teritorije Jermenije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana na fejsbuku.

НИШТА ОД ПРИМИРЈА НА КАВКАЗУ: Азери оптужују Јермене за гранатирање другог по величини града Азербејџана, има мртвих и повређених

Foto AP

Oružane snage Jermenije granatirale su drugi po veličini grad Azerbejdžana – Gjandžu. U raketnom napadu poginulo je sedam civila, dok je 33 povređeno. Veliki broj objekata civilne infrastrukture je oštećen.

Prema informacijama Ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana raketa je pogodila zgradu, koja je u potpunosti uništena. Ispod ruševina su ostali ljudi.

- Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije izvukli su ispod ruševina pet mrtvih tela i 17 povređenih. Operacija se nastavlja - saopštila je služba.

Međutim, portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan je na fejsbuku negirala optužbe Azerbejdžana da Jerevan ne poštuje dogovor postignut u Moskvi o prekidu vatre.

- Pomenute optužbe su apsolutno neistinite i nemaju nikakve veze sa stvarnošću - napisala je Stepanjanova.

Podsetimo, u petak su u Moskvi održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su završeni dogovorom o prekidu vatre.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije