GEJTS POTPISAO SPORAZUM SA 16 FARMACEUTSKIH KOMPANIJA: Povećavamo proizvodnju vakcine neviđenom brzinom!

Novosti onlajn

30. 09. 2020. u 10:39

FONDACIJA Bila i Melinde Gejts potpisala je sporazum sa 16 farmaceutskih kompanija kako bi sarađivali na proizvodnji vakcine protiv korona virusa, ubrzali je i obezbedili da se što pre krene sa distribucijom odobrene vakcine po celom svetu.

ГЕЈТС ПОТПИСАО СПОРАЗУМ СА 16 ФАРМАЦЕУТСКИХ КОМПАНИЈА: Повећавамо производњу вакцине невиђеном брзином!

Foto: Tanjug/AP

- Farmaceutske kompanije složile su se da prošire kapacitete za proizvodnju lekova. Na primer, lek "remdesivi" je napravila kompanija Gilead, ali će se dodatne količine sada proizvoditi u fabrikama kompanije Fajzer. Nijedna kompanija nikada nije dozvolila da svoje fabrike konkurent koristi na ovaj način, a sada vidimo sličnu saradnju i kada je reč o vakcinama - rekao je Bil Gejts.

- Između ostalog, kompanije su se složile da sarađuju na proizvodnji vakcina i da povećaju proizvodnju neviđenom brzinom, osiguravajući da se odobrene vakcine distribuišu što je ranije moguće - rekao je on.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja