ASANŽOVA VERENICA: Sinovima govorim da im je otac heroj

Tanjug

25. 09. 2020. u 14:17

АСАНЖОВА ВЕРЕНИЦА: Синовима говорим да им је отац херој

Foto: AP

DOK osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž bije pravnu bitku protiv izručenja Sjedinjenim Američkim Državama iz Velike Britanije, njegova verenica Stela Moris nastoji da njihova dva sina znaju ko je njihov otac, i zato im, kako kaže, govori da je on heroj.

Australijanac Asanž je u SAD optužen zbog navodne špijunaže, kao i zbog objavljivanja hiljada poverljivih dokumenata na internetu putem "Vikiliksa", a sada se nalazi u jednom zatvoru u Londonu.

"Koliko god mogu, pokušavam da sinovima omogućim osećaj pripadnosti normalnoj porodici", rekla je za američki "CBS njuz" Morisova, advokatkinja iz Južne Afrike koja je pre deceniju postala član Asanžovog pravnog tima, a potom sa njim ušla u ljubavnu vezu.

Veza je ostala pod velom tajne i pošto je Asanž pronašao utočište u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, a njih dvoje su kasnije dobili sinove Gabrijela i Maksa, koji su retko imali priliku da vide oca, ali, kako tvrdi Morisova, sa njim razgovaraju svakodnevno.

"Nije moguće da Džulijan ima pravično suđenje u SAD", kaže Morisova, koja ističe da sinovima želi da omogući da osete očinsku ljubav.

"Govorim im da je Džulijan heroj", dodaje ona.

Foto: AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

BUDITE PONOSNI NA NJEGA

25.09.2020. 14:34

ON I JESTE PRAVI HEROJ, ON JE HEROJ MIRA, dok najcesce heroji postaju u ratnim zbivanjima, Asanz je raskrinkao ratnu masineriju, koja je pretila da unisti ceo svet, i da nebese njega i kasnije Snoudena, danas bi goreo ceo svet od atomskih bombi, ama bas bi goreo kao sto trenutno gori Kalifornija. SLOBODA ZA ASANZA, SLOBODA ZA SNOUDENA, TO SU HEROJI MODERNOG I MIROLJUBIVOG SVETA.

Milos

25.09.2020. 18:09

@BUDITE PONOSNI NA NJEGA - Asanz je agent Moskve, za sve ove god "nije nasao" nijedan email ili papir o korupciji u Rusiji. Previse providno.