URAGAN LORA IDE PRAVO NA HJUSTON: Nadležni pozivaju na evakuaciuju stotine hiljada ljudi

Tanjug

26. 08. 2020. u 00:59

URAGAN Lora mogao bi ove nedelje direktno da ugrozi Hjuston u Teksasu, pa nadležni pozivaju na evakuaciju stotine hiljada stanovnika sa ugroženog područja, saopštile su danas teksaške vlasti.

УРАГАН ЛОРА ИДЕ ПРАВО НА ХЈУСТОН: Надлежни позивају на евакуациују стотине хиљада људи

Foto: Tanjug/AP

Naftne kompanije su obustavile proizvodnju sirove nafte zbog uragana i do 90 odsto, prvi put od uragana "Katrina" 2005. godine, navodi Rojters.

Linda Hidalgo iz rukovodstva okruga Haris u koji teritorijalno spada i grad Hjuston, upozorila je na smrtonosno jake vetrove i razorne oluje nakon što uragan Lora pređe sa mora na kopno sutra u toku popodneva, večeri ili u četvrtak ujutru.

Ona je upozorila da su milioni ljudskih života izloženi riziku ukoliko se "Lora" bude kretala prema zapadu gde joj je na putu Hjuston, 4. po veličini grad u SAD.

- Ova oluja zaista može da izazove razaranje bez presedana. Zato bez okolišanja poručujemo: spremite se za najgore - poručila je Hidalgo.

Uragan je praćen udarima vetra do 120 kilometara na sat i trenutno se svrstava u oluju 1. od 5 kategorija, ali bi, upozoravaju stručnjaci iz Nacionalnog centra za praćenje uragana, sutrašnjim dolaskom do obala SAD mogla bi da preraste u 3. ili 4. kategoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu