URAGAN LORA IDE PRAVO NA HJUSTON: Nadležni pozivaju na evakuaciuju stotine hiljada ljudi

Tanjug

26. 08. 2020. u 00:59

УРАГАН ЛОРА ИДЕ ПРАВО НА ХЈУСТОН: Надлежни позивају на евакуациују стотине хиљада људи

Foto: Tanjug/AP

URAGAN Lora mogao bi ove nedelje direktno da ugrozi Hjuston u Teksasu, pa nadležni pozivaju na evakuaciju stotine hiljada stanovnika sa ugroženog područja, saopštile su danas teksaške vlasti.

Naftne kompanije su obustavile proizvodnju sirove nafte zbog uragana i do 90 odsto, prvi put od uragana "Katrina" 2005. godine, navodi Rojters.

Linda Hidalgo iz rukovodstva okruga Haris u koji teritorijalno spada i grad Hjuston, upozorila je na smrtonosno jake vetrove i razorne oluje nakon što uragan Lora pređe sa mora na kopno sutra u toku popodneva, večeri ili u četvrtak ujutru.

Ona je upozorila da su milioni ljudskih života izloženi riziku ukoliko se "Lora" bude kretala prema zapadu gde joj je na putu Hjuston, 4. po veličini grad u SAD.

- Ova oluja zaista može da izazove razaranje bez presedana. Zato bez okolišanja poručujemo: spremite se za najgore - poručila je Hidalgo.

Uragan je praćen udarima vetra do 120 kilometara na sat i trenutno se svrstava u oluju 1. od 5 kategorija, ali bi, upozoravaju stručnjaci iz Nacionalnog centra za praćenje uragana, sutrašnjim dolaskom do obala SAD mogla bi da preraste u 3. ili 4. kategoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sale

26.08.2020. 08:58

Jel treba spremamo neku pomoć, prikupimo neku crkavicu za naš bratski i prijateljski narod, Amere? Ili ćemo i njima da šaljemo spasilačke timove kao arnautima?