ISTORIJSKI USPEH: Ilon Mask je upravo postao četvrti najbogatiji čovek na svetu

Novosti online

18. 08. 2020. u 23:45

MILIJARDER i inovator Ilon Mask postao je četvrta najbogatija osoba na svetu posle istorijskog skoka akcija Tesle.

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ: Илон Маск је управо постао четврти најбогатији човек на свету

Foto EPA

Deonice te kompanije porasle su više od 300 odsto, a Mask je prikupio bogatstvo u vrednosti od gotovo 85 milijardi dolara.

Akcije Tesle skočile su juče više od 11%, povećavajući neto vrednost tehnološke kompanije za gotovo 8 milijardi dolara.

Po neto vrednosti od 84,8 milijardi dolara, Mask prati samo izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga, suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i izršnog direktora Amazona Džefa Bezosa.

Tesla motors, proizvođač automobila ostao je profitabilan u poslednjim kvartalima uprkos uticaju pandemije koronavirusa. Tesla je prodao više od 179.000 automobila tokom prve polovine 2020. godine, nadmašivši prodaju za svoja tri najbliža konkurenta na tržištu električnih automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju