KRIJUMČARSKO „ČUDO“: Otkriven jedan od najsofisticiranijih tunela u istoriji SAD (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2020. u 09:25

AMERIČKE vlasti su ispod granice sa Meksikom otkrile nezavršen tunel dug 400 metara. U tunelu su otkriveni vodovod, ventilacioni i šinski sistem.

КРИЈУМЧАРСКО „ЧУДО“: Откривен један од најсофистициранијих тунела у историји САД (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Tunel su otkrili federalni agenti u saradnji sa Agencijom za imigracije i američkom carinskom upravom u utorak u pustinji kod San Luisa u Arizoni, saopštila je američka agencija za imigracije.

U tunelu koji je visok 91, a širok 122 centimetra otkriveni su i ventilacioni sistem, vodovodne cevi, žice za struju i šinski sistem, saopštili su nadležni organi, prenosi RTS.

Tunel je otkriven korišćenjem bušilica i podzemnih kamera, nakon što je otkrivena vrtača u blizini ograde na granici.

Vlasti su otkrile stotine tunela na jugozapadnoj granici SAD sa Meksikom poslednjih godina. Navode da tunele koriste narko karteli i kriminalne organizacije kako bi krijumčarili narkotike, ljude i oružje između dve zemlje.

Portparol granične kontrole u sektoru Juma Vini Duleski rekao je da je otkriveni tunel jedan od najsofisticiranijih u istoriji SAD.

U januaru su američke vlasti otkrile najduži tunel za krijumčarenje koji je u dužini od 1.300 metara vodio od meksičke države Donje Kalifornije do teritorije SAD.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp se ranije obavezao da izgradi zid na granici sa Meksikom kako bi se sprečili nezakoniti prelasci granice i krijumčarenje droge, ali kritičari napominju da su tuneli jedan od načina zahvaljujući kojima može da se zaobiđe takva barijera.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!