SVE OČI UPRTE U KRALJEVSKU PORODICU: Svi se pitaju hoće li Kejt Midlton i kralj Čarsl prisustvovati uskršnjoj službi

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

30. 03. 2024. u 18:03

OVE nedelje slavi se katolički Uskrs, a sve oči uperene su u kraljevsku porodicu. Kralj Čarls trebao bi prisustvovati uskršnjoj nedeljnoj službi u sklopu svog prvog pojavljivanja u javnosti otkako mu je dijagnostikovan rak, ali, ne očekuje se da će princeza od Velsa doći s njim, piše britanski "The Independent".

СВЕ ОЧИ УПРТЕ У КРАЉЕВСКУ ПОРОДИЦУ: Сви се питају хоће ли Кејт Мидлтон и краљ Чарсл присуствовати ускршњој служби

Foto: Tanjug AP

Pretpostavlja se takođe, da će Čarls i kraljica Kamila sedeti dalje od ostatka zajednice, u nastojanju da zaštite monarhovo zdravlje kada ovog vikenda budu prisustvovali službi u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Vindžor.

Prethodnih godina, kralju i njegovoj supruzi na događaju su se pridružili princeza Ana i suprug admiral Sir Timoti Lorens, kao i Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka sa njenim ćerkama princezama Eudžin i Beatris.

Bivša supruga princa Edrjua, dobila je dijagnozu raka kože samo nekoliko meseci nakon što je pobedila rak dojke. Sari je prošle godine uklonjeno nekoliko mladeža prilikom operacije rekonstrukcije dojke, od kojih je jedan bio maligni.

Veruje se pak da princ Vilijam i Kejt neće ove godine prisustvovati misi, zbog vojvotkinjine dijagnoze i lečenja od raka.

Foto: Printskrin/Iks

Ta neslužbena informacija stigla je nakon što je izvor palate objasnio zašto se princ Vilijam nije pojavio u Kejtinom emotivnom videu u kojem je objavila svoju dijagnozu.

- To je poruka od princeze o njenom zdravlju, a ona je želela sama lično da saopšti poruku - pojašnjeno je.

Internetske pretrage o raku značajno su porasle nakon otkrića princeze od Velsa da boluje od teške bolesti. Pretraga simptoma raka na Guglu skočila je doslovno u nebo otkako je Kejt (42) otkrila s čime se bori, što je potez koji bi mogao spasiti hiljade života.

Pretraživanje pojma "abdominalna operacija" kojom je princezi otkriven rak, porastao je više od 2000 posto u poslednjih sedam dana. Upiti za "prognozu raka jajnika" porasli su za 1550 posto, a oni za "prognozu raka želuca" za 900 posto. Doktor Danijel Landau rekao je za DailyMail.com od objave, da su pacijenti postali savesniji prema svom telu, i kako mnogi ljudi očajnički traže uveravanje da simptomi koje imaju nisu rak.

(MONDO)

BONUS VIDEO: "MARADONA - IKONA POP KULTURE": Umetničko delo u čast slavnog Argentinca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?