HITNO UPOZORENJE ZBOG MOGUĆEG TERORISTIČKOG NAPADA: Ne putujte u Moskvu u narednih 48 sati

Novosti online

08. 03. 2024. u 19:46

STANOVNICIMA Velike Britanije i SAD rečeno je da ne putuju u Rusiju zbog upozorenja da je planiran teroristički napad na prestonicu Moskvu.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ МОГУЋЕГ ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА: Не путујте у Москву у наредних 48 сати

Moskva, Foto AP

Američka ambasada u Rusiji upozorila je da "ekstremisti" imaju neposredne planove za napad na Moskvu, nekoliko sati nakon što su ruske bezbednosne službe saopštile da su osujetile planiranu pucnjavu na sinagogu ćelije avganistanskog ogranka Islamske države.

Ambasada, koja je više puta pozivala sve američke građane da odmah napuste Rusiju, nije objavila više detalja o prirodi pretnje, ali je rekla da bi ljudi trebalo da izbegavaju koncerte i gužve i da budu svesni svog okruženja.

- Ambasada prati izveštaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD treba savetovati da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 časova - navodi Ambasada.

Ambasada Velike Britanije je takođe obavestila svoje državljane o situaciji, dodajući: SAD kažu da "prate izveštaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD treba savetovati da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 časova. Savetujemo britanskim državljanima da ne putuju u Rusiju."

Upozorenje je izdato nekoliko časova nakon što je FSB sprečila napad "ćelije militantne sunitske grupe Islamska država" na sinagogu u Moskvi.

(RTRS)

BONUS VIDEO: PRVI SVETSKI TEMATSKI PARK U TOKIJU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije