SPREČAN ATENTAT NA JEDNOG OD LIDERA: Hitno saopštenje FSB Rusije, uhapšeno više lica

Novosti online

05. 02. 2024. u 18:13

RUSKA služba bezbednosti (FSB) sprečila je teroristički napad koji je organizovala Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) na jednog od lidera Krima, saopštio je Centar za odnose sa javnošću obaveštajne službe.

СПРЕЧАН АТЕНТАТ НА ЈЕДНОГ ОД ЛИДЕРА: Хитно саопштење ФСБ Русије, ухапшено више лица

Foto: FSB

- Na Krimu su službenici FSB Rusije zadržali grupu ljudi koju su činili ruski državljani V. A. Bodnar, O. V. Ševčenko i V. V. Ananjev, koji su se, po instrukcijama SBU u Simferopolju, pripremali da dignu u vazduh automobil jednog od lidera Krima. Pritvorenici su priznali krivicu - navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Od osumnjičenih je oduzeta radio-kontrolisana improvizovana eksplozivna naprava (IED) kumulativnog dejstva, napravljena od modifikovane protivtenkovske protivavionske mine DM22 nemačke proizvodnje sa punjenjem visokog eksploziva na bazi RDKS-a, težine 1,9 kilograma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!