"HVALA VAM ŠTO JAČATE RUSIJU!" Medvedev poslao poruku Evropi

Novosti onlajn

19. 12. 2023. u 21:38

BRUTO domaći proizvod (BDP) u Rusiji raste, dok evropska ekonomija klizi u recesiju, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ХВАЛА ВАМ ШТО ЈАЧАТЕ РУСИЈУ! Медведев послао поруку Европи

FOTO: AP/Tanjug

- Dvanaesti paket sankcija EU protiv Rusije stupio je na snagu. U međuvremenu, evropska ekonomija nezadrživo klizi u recesiju - napisao je Medvedev na društvenoj mreži „Iks“.

On je kao primer naveo BDP Nemačke koji je pao 0,2 odsto u drugom kvartalu, a 0,3 odsto u trećem kvartalu „na godišnjem nivou“. Medvedev je skrenuo pažnju i na pad BDP-a Francuske, istakavši da bi tako „sumoran pad“ BDP-a zemalja EU mogao da traje do sredine 2024. godine.

- Sa druge strane, BDP Rusije porastao je 5,5 odsto na godišnjem nivou u trećem kvartalu i 7,8 odsto u drugom kvartalu. Sada je vreme da se razmisli o novom paketu sankcija protiv naše zemlje. EU, hvala na rastu ruske ekonomije - poručio je Medvedev.

Evropska unija je 18. decembra uvela novi paket antiruskih sankcija koje uključuju ekonomska i personalna ograničenja, uključujući zabranu uvoza ruskih dijamanata. Personalne sankcije uvedene su za 147 lica, među kojima 61 fizičkih i 86 organizacija.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POSTI SE ZARAD VIŠEG CILjA: Slava se slavi u znaku svetitelja, ostalo je suvišno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)