ODLUKA USVOJENA: Evropski parlament otvara kancelariju u Kijevu na zahtev ukrajinskih zvaničnika

Tanjug

22. 11. 2023. u 09:02

EVROPSKI parlament pristao je da otvori kancelariju u Ukrajini kako bi povećao svoju podršku ukrajinskom parlamentu, nakon zahteva najviših zvaničnika ukrajinske vlade, navodi se u dokumentu biroa Evropskog parlamenta u koji je imao uvid Euraktiv.

ОДЛУКА УСВОЈЕНА: Европски парламент отвара канцеларију у Кијеву на захтев украјинских званичника

Foto: Goran Čvorović

Odluka usvojena u ponedeljak uveče ima za cilj da olakša odnose sa ukrajinskim parlamentom, posebno da ga poveže sa „relevantnim odborima” Evropskog parlamenta i da olakša administrativni rad.

Biro je telo Evropskog parlamenta odgovorno za administrativne odluke o unutrašnjem funkcionisanju institucije. Evropski parlament ima kancelariju za vezu za svaku državu članicu, koja pomaže u kontaktu Parlamenta sa državama članicama, prenose mediji.

Prema dokumentu, samo je nekoliko kancelarija Evropskog parlamenta osnovano u neevropskim gradovima, uključujući Njujork, Adis Abebu i Džakartu „gde je osoblje parlamenta upućeno na Delegaciju EU”.

Delegacija EU u svakoj zemlji koja nije članica EU je diplomatsko predstavništvo EU u okviru Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)