PUCNJAVA U AMERICI POTRESLA SVET: Evo kako su se stvari odvijale kobne večeri u Mejnu

Novosti online

26. 10. 2023. u 10:40

DVE masovne pucnjave u Luistonu, u državi Mejn, u sredu uveče, potresle su ovaj mali grad u Novoj Engleskoj. Potraga za naoružanim napadačem je i dalje u toku. Još uvek nema zvanične brojke o poginulima, ali procene su da je u ovom masakru ubijeno između 16 i 22 osobe.

ПУЦЊАВА У АМЕРИЦИ ПОТРЕСЛА СВЕТ: Ево како су се ствари одвијале кобне вечери у Мејну

Foto: Tanjug/AP

Evo kako su se odvijala dešavanja te kobne večeri:

Oko 19 časova: Prijavljene su dve pucnjave u Luistonu sa više žrtava, prema komesaru za javnu bezbednost Mejna Majku Saušuku.

Foto: EPA

20.00: Kancelarija šerifa okruga Androskogin objavljuje fotografije naoružanog osumnjičenog i navode da istražuje dva aktivna incidenta sa strelcima. Agencija ističe i upozorava građane „sva preduzeća da se zaključaju ili zatvore dok mi istražujemo“.

20.09: Državna policija Mejna kaže da postoji „aktivan strelac u Luistonu“ i kaže ljudima da ostanu unutra sa zaključanim vratima.

Foto: Tanjug/AP

„Službe za sprovođenje zakona trenutno istražuju na više lokacija“, dodala je agencija.

20.26: Susedni grad Auburn poziva sve stanovnike da se sklone u kuće.

20.53: Policija u Luistonu identifikuje lokacije pucnjave kao Šemendžis end Spertajm Rikriejšn, restoran i kuglana.

21.17: Policija u Luistonu objavila je sliku belog vozila, tražeći od javnosti da ih obaveste ako ga vide. Policija države Mejn kaže za Si-En-En da je upravo to slika automobila osumnjičenog.

22.52: Policija na društvenim mrežama imenuje Roberta Karda kao „osobu od interesa“ u pucnjavi i objavljuje njegovu fotografiju.

FOTO: Tanjug/AP

Oko 23.30: Komesar za javnu bezbednost Mejna Majk Saušuk kaže da je „vozilo od interesa“ pronađeno u Lizbonu, oko 8 milja od Luistona, ali je osoba od interesa i dalje na slobodi.

23.34: Lizbonski zvaničnici kažu da će sve gradske kancelarije biti zatvorene u četvrtak i poručuju ljudima da se zaklone na mestu.

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu