ŠTA JE SVE POD SANKCIJAMA EU: Osim automobila zabranjen i toalt papir, obuća, parfemi

P. Z. S. / sputnikglobe.com

11. 09. 2023. u 20:19

OBJAVA u petak od strane Evropske komisije pokazuje značajno povećanje sankcija, tvrdeći da bi širok spektar ličnih stvari, ne ograničenih na automobile, bio oduzet ako se utvrdi da potiču iz Rusije.

ШТА ЈЕ СВЕ ПОД САНКЦИЈАМА ЕУ: Осим аутомобила забрањен и тоалт папир, обућа, парфеми

Foto EPA

Na pitanje da li ruski državljani mogu privremeno da unose ličnu robu i vozila u EU, uključujući i kada putuju kao turisti, Brisel je rekao „ne“, dodajući da je zabranjeno sve što je navedeno u Aneksu XXI Uredbe EU o sankcijama protiv Rusije.

Aneks sadrži opsežan katalog od preko 180 klasa lične imovine, koji se proteže izvan privatnih automobila. Među navedenim artiklima su ženska odeća, pametni telefoni, fotoaparati, razni modeli telefona, obuća, raznovrsni asortiman torbi, parfema i, intrigantno, neophodni proizvodi za ličnu higijenu kao što su sapun i toalet papir.

Ovo nije prvi talas apsurdnih propisa koji su usmereni na Rusiju, pošto zemlje EU i NATO vode kampanju sankcija protiv Moskve od 2014. Rusija čvrsto drži da je nametanje trgovinskih ograničenja i konfiskacija bilo koje ruske imovine nezakonito, graniči sa čista krađa.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)