PLAĆEN OTKUP: Boko Haram pustio 49 otetih žena koje je kidnapovao

Tanjug

25. 08. 2023. u 23:05

ČETRDESET devet žena, koje su pripadnici islamističkog pokreta Boko Haram oteli ranije ove nedelje u blizini Maidugurija, u severoistočnoj nigerijskoj državi Borno, pušteno je na slobodu danas pošto je državni zvaničnik platio otkup za njihovo oslobađanje, saopštile su Rojtersu dve žrtve i lokalni lider.

ПЛАЋЕН ОТКУП: Боко Харам пустио 49 отетих жена које је киднаповао

Foto: Tviter

Žene su otete na svojim farmama u utorak ujutru, u selu koje se nalazi na periferiji Maidugurija, rekle su Rojtersu dve žrtve koje nisu želele da budu identifikovane.

-Svi smo pušteni u ponoć nakon što je Boko Haram rekao da su naše porodice obezbedile naše puštanje i nakon što su ispunili njihove zahteve, navela je jedna od žrtava.

Dok su islamisti tražili otkup od 3 miliona naira (3.891,86 dolara), žene, koje su uglavnom iz siromašnih seoskih porodica, puštene su nakon što je državni zvaničnik platio trećinu tog iznosa, nakon pregovora sa napadačima, saopštio je lokalni lider.

Krajem jula islamisti Boko Harama su odrubili glave najmanje 10 farmera u Bornu, žarištu pobune i epicentru 14-godišnjeg rata protiv terorizma u Nigeriji koji se prelio na susedni Čad, Niger i Kamerun, navodi Rojters.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave