INDIJA NIJE POZVALA ZELENSKOG NA SAMIT G20: "To nije Savet bezbednosti UN, tamo će razmatrati probleme globalnog ekonomskog rasta"

Novosti onlajn

16. 08. 2023. u 18:33

PREDSEDNIKA Ukrajine Vladimira Zelenskog nisu pozvali na samit G20 s obzirom na to da će se na tom događaju razmatrati problemi globalnog ekonomskog rasta, izjavio je ministar inostranih poslova Indije Subramanjam Džajšankar.

ИНДИЈА НИЈЕ ПОЗВАЛА ЗЕЛЕНСКОГ НА САМИТ Г20: То није Савет безбедности УН, тамо ће разматрати проблеме глобалног економског раста

Foto AP

- To je samit na kome će se razmatrati problemi u energetici, isporukama hrane i đubriva - rekao je diplomata.

Podvukao je da predstojeći sastanak lidera zemalja G20 nije Savet bezbednosti UN i ne bavi se pitanjima globalne bezbednosti.

U januaru je portparol Ministarstva inostranih poslova Indije Arindam Bagči izjavio da Ukrajina nije pozvana na samit G20 koji će se održati u septembru.

Indija je 1. decembra postala predsedavajuća G20 i tu funkciju će vršiti do 30. novembra 2023. godine. Očekuje se da će Indija u tom periodu održati više od 200 sastanaka na teritoriji cele zemlje. Samit G20 je na nivou država i vlada planiran u periodu 9-10. septembra u Nju Delhiju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)