"AKO NE ZAUSTAVITE RUSE SADA, PLATIĆETE VISOKU CENU": Poruka poljskog predsednika za američke političare

Novosti online

11. 08. 2023. u 22:37

POLjSKI predsednik Andžej Duda optužio je svog ruskog kolegu Vladimira Putina da nastoji da osvoji Evropu i insistira na tome da Rusija mora biti zaustavljena u Ukrajini.

АКО НЕ ЗАУСТАВИТЕ РУСЕ САДА, ПЛАТИЋЕТЕ ВИСОКУ ЦЕНУ: Порука пољског председника за америчке политичаре

Foto Tanjug/AP

U intervjuu za Vašington post, od poljskog lidera je zatraženo da odgovori američkim konzervativcima koji se protive slanju dodatne vojne i finansijske pomoći Ukrajini.

- Vrlo je jednostavno. Trenutno se ruski imperijalizam može jeftino zaustaviti, jer američki vojnici ne umiru. Ukoliko se "ruska agresija" sada ne zaustavi, biće plaćena veoma visoka cena - dodao je poljski predsednik, prenosi Raša tudej.

Prema njegovim rečima, Putin nastoji da obnovi "carističku teritoriju". On je rekao da Zapad treba da zaustavi Rusiju sada, pre nego što "američki vojnici budu morali da proliju svoju krv i izgube svoje živote u Evropi da bi vratili mir i slobodu u svetu".

Duda je predložio prijem Ukrajine u NATO kao najbolji način da se osujeti Kremlj. On je priznao da je razočaran što Kijev nije dobio zvaničan poziv u blok koji predvode SAD tokom prošlomesečnog samita NATO-a u Litvaniji. 

Takođe je rekao da planira da podstakne Bajdenovu administraciju da obezbedi da Kijev dobije poziv sledeće godine.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU - Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja