ZAHAROVA: Zapad po celom svetu „lovi” oružje za Ukrajinu

Novosti online

07. 07. 2023. u 14:40

NA RUSKE partnere u Zajednici nezavisnih država (ZND), Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB ), Šangajskoj organizaciji za saradnju (ŠOS) i BRIKS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika) vrši se pritisak po pitanju isporuka Kijevu ruskog i sovjetskog oružja, izjavila je portparolka ruskog MIP-a Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Запад по целом свету „лови” оружје за Украјину

FOTO: AP/Tanjug

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova je dodala da će se o ovim pošiljkama svakako saznati i one će se negativno odraziti na odnose sa Rusijom.

U saopštenju objavljenom na sajtu resora Zaharova je istakla da su se u medijima pojavile objave o „lovu” zapadnih zemalja po celom svetu na oružje, uključujući rusko i sovjetsko, kao i o vršenju pritiska na zemlje koje ga poseduju u cilju njegovog slanja Kijevu.

Ona je istakla da Zapad u cilju isporuka oružja Kijevu vrši pritisak na druge zemlje metodama srednjovekovne inkvizicije.

„Jednom rečju, primenjuju se sve zamislive i nezamislive metode, svojstvene eri srednjeg veka sa njegovom inkvizicijom i periodom varvarskih kolonijalnih osvajanja”, zaključila je ona.

Rusija je ranije više puta saopštavala da će bilo koje isporuke Ukrajini koje sadrže naoružanje za kijevske vlasti, biti legitiman cilj za Oružane snage Rusije, a zemlje NATO-a igraju se vatrom, isporučujući oružje Kijevu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)