"ZAPAD NE ŽELI VREĆE SA LEŠEVIMA" Bugarski pisac ocenjuje - Protiv Rusije će morati da ratuje istočna Evropa

Novosti onlajn

09. 06. 2023. u 22:50

BUGARSKA će se sigurno naći u redovima "koalicije dobrovoljaca", onih koji su spremni da pošalju sopstvene snage u Ukrajinu kako bi se izbeglo direktno uključivanje NATO u sukob, uveren je bugarski pisac Dobri Božilov.

ЗАПАД НЕ ЖЕЛИ ВРЕЋЕ СА ЛЕШЕВИМА Бугарски писац оцењује - Против Русије ће морати да ратује источна Европа

Foto:

Podsetimo, bivši generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen je izjavio da bi neke članice Alijanse mogle da iskažu želju da pošalju svoje vojnike u zonu sukoba, ukoliko na samitu u Viljnusu Ukrajina ne dobije realne garancije. Prema njegovim rečima, o tome bi ozbiljno mogla da razmisli Poljska, a potom i baltičke države.

- Takva varijanta razvoja događaja za Bugarsku nije isključena, uzimajući u obzir stavove ministra odbrane Todora Tagareva. Takvu strategiju su SAD odavno pripremale, o učešću građana istočne Evrope u potencijalnom sukobu govorio je još Džordž Soroš u svom članku - naveo je pisac na svom Ju-tjub kanalu.

Korisni idioti oličeni u Poljskoj, Rumuniji, baltičkim zemljama, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj u okviru neke „dobrovoljne koalicije“ moraće da pošalju svoje snage u Ukrajinu da to ne bi bila akcija NATO, naveo je on.

- U tom slučaju, kada nas počnu da ubijaju Rusi, NATO se neće mešati jer niko nije napao NATO. To isto je 1993. planirao Džordž Soroš, to se nalazi na sajtu ‘Otvorenog društva’: prilikom napada na Rusiju predlaže se da se upotrebi istočna Evropa jer vreće sa leševima na Zapadu teško doživljavaju. Odnosno, širenje NATO na istok nema nikakvu drugu funkciju osim toga da nas pretvori u vojnike protiv Rusije. Sve ostalo su iluzije da ćemo imati neke zapadne standarde, vrednosti, da neko misli na nas. Ne! Oni misle samo o tome kako da obezbede živu silu protiv Rusije - zaključio je Božilov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije