"OVO JE RAT RUSIJE I ZAPADA, HLADNI RAT 2" Poruka iz Ankare - Ukrajinski sukob se ne može završiti „pozicionim dobicima Kijeva”

Novosti onlajn

08. 05. 2023. u 10:38

PORTPAROL turskog predsednika Ibrahim Kalin izjavio je da ne veruje da će se ukrajinski sukob završiti „dobijanjem bilo kakvih pozicionih dobitaka po Kijev”.

ОВО ЈЕ РАТ РУСИЈЕ И ЗАПАДА, ХЛАДНИ РАТ 2 Порука из Анкаре - Украјински сукоб се не може завршити „позиционим добицима Кијева”

Printscreen

Kalin je u intervjuu TV „Haberturk” izjavio da je prilikom ranijeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u aprilu bilo reči o mnogim temama, ali i ukrajinskoj krizi.

On je naglasio da, „prema mojoj ličnoj analizi sastanka sa Putinom”, ovo „nije sukob Rusije i Ukrajine”.

- Ovo je rat Rusije i Zapada, Hladni rat 2.0. Rusija je ponudila Zapadu da 30 godina od Hladnog rata izgradi novu arhitekturu bezbednosti, međutim, dogovor nije postignut - istakao je Kalin.

On je još ocenio da je Zapad protiv okončanja ukrajinske krize i otežava traženje puteva za njegovo rešavanje.

- Trenutna atmosfera na međunarodnoj sceni je više na strani rata, a ne mira. Vodeće zemlje (Zapada) su pristalice produžetka sukoba. Mi imamo predlog. Postoji perspektiva rešavanja problema na kojoj radimo - poručio je portparol.

Prema njegovim rečima, ukrajinski sukob je prvobitno nazivan „ratom za iscrpljivanje”. Ali ova procena se ispostavila pogrešnom, dodao je on i zaključio da je Rusija i dalje vojno i ekonomski jaka.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

DRONOVI IZNAD KREMLjA: Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)