SAD UVELE SANKCIJE IRANSKOJ KOMPANIJI: Navodno snabdeva vojne programe Irana

Tanjug

19. 04. 2023. u 18:20

SAD uvele su danas sankcije iranskoj kompaniji Pardazan System Namad Arman (PASNA) zbog, kako se navodi, podrške koju je pružila iranskom programu bespilotnih letelica.

САД УВЕЛЕ САНКЦИЈЕ ИРАНСКОЈ КОМПАНИЈИ: Наводно снабдева војне програме Ирана

Foto AP

Ministarstvo finansija SAD je u saopštenju navelo da je uvelo sankcije i šefu iranskog sistema PASNA i njegovim dobavljačima u Iranu, Maleziji, Hong Kongu i Kini, preneo je Rojters.

On je optužen da je odgovoran za pokušaj izbegavanja sankcija i da je koristio lažne kompanije kako bi tražio različite elektronske komponente od dobavljača sa sedištem, prvenstveno, u Kini.

Reč je o najnovijem udaru Vašingtona na iransku industriju bespilotnih letelica, piše Rojters.

-Mreža koja je danas sankcionisana nabavljala je robu i tehnologiju za iransku vladu i njenu odbrambenu industriju i program bespilotnih letelica, naveo je američki podsekretar za terorizam pri ministarstvu finansija Brajan Nelson.

On je dodao da će ministarstvo nastaviti da uvodi sankcije u vezi sa vojnim nabavkama koje doprinose regionalnoj nesigurnosti i globalnoj nestabilnosti.

Ovim potezom zamrznuta je sva američka imovina onih koji su pogođeni sankcijama, a svim Amerikancima je zabranjena saradnja sa njima.

BONUS VIDEO - „GRANIT 2023“ - PRIPREME ZA PRIKAZ SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene