OPASNO SUČELJAVANJE U TAJVANSKOM MOREUZU: Tajvanci isplovili u susret ratnim brodvima kineske flote

Novosti online

09. 04. 2023. u 13:48

GOTOVO 20 vojnih brodova - oko 10 kineskih i 10 tajvanskih - sučeljeni su u blizini srednje linije Tajvanskog moreuza, izjavio je danas za Rojters neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

ОПАСНО СУЧЕЉАВАЊЕ У ТАЈВАНСКОМ  МОРЕУЗУ: Тајванци испловили у сусрет ратним бродвима кинеске флоте

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/SCMP Clips

Kina je danas, u okviru trodnevnih vojnih vežbi, izvela simulirane napade na stranu vojsku u blizini jugozapadne obale Tajvana, rekao je taj izvor.

Kinesko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je kineska avijacija uključila dodatne avione u vojne vežbe u blizini Tajvanskog moreuza.

Ministarstvo odbrane u Tajpeju saopštilo je da Tajvan prati aktivnosti kineskih raketnih snaga i da tajvanske jedinice PVO održavaju visok stepen budnosti, prenosi Rojters.

Kako je navedeno, u subotu je 71 kineski avion i devet brodova prešlo preko središnje linije Tajvanskog moreuza.

Kineska ratna mornarica takođe je počela trodnevne vojne vežbe u Tajvanskom moreuzu, koje Peking naziva upozorenjem snagama na Tajvanu koje se zalažu za nezavisnost. 

Peking je planirao vojne vežbe severno, južno i istočno od Tajvana, nakon što se tajvanska predsednica Cai Ing-ven sastala u četvrtak sa predsednikom Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevinom Makartijem u Kaliforniji, što je Kina, koja Tajvan smatra svojom teritorijom, snažno osudila.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)