PRIČA O PROJEKTIMA, A ZEMLJA U ĆORSOKAKU: Obraćanje Makrona naišlo na prezir opozicije i sindikata

OBRAĆANjE francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je pokušao da objasni namere oko usvajanja reforme zakona i tako smanji tenzije u zemlji, naišao je na ogromno protivljenje u opoziciji i među sindikatima.

ПРИЧА О ПРОЈЕКТИМА, А ЗЕМЉА У ЋОРСОКАКУ: Обраћање Макрона наишло на презир опозиције  и синдиката

Foto: Profimedia

- Predsednik je još jednom govorio, a da ništa nije rekao. Na osnovu onoga što smo razumeli, našli smo tragove tradicionalnog prezira kojim nas je i do sada obasipao. Kako može da se laže s toliko arogancije? Mnogo uvreda za tako malo vremena – istakao je lider krajnje levice Žan Lik Melanšon.

Zapitao se i kako je moguće da govori o projektima za budućnost, kada je zemlja u ćorsokaku. Istakao je i da  reforma nije neophodna, već samo "obećanje neoprezno dato Evropskoj komisiji".

- Au, kakva neodgovornost! - saopštila je povodom predsednikovog obraćanja poslanik ekologa Sandrin Ruso.

Ljuti i razočarani bili su i sindikalni lideri.

- Poricanje i laž - sažeo je vođa sindikata "Se-Ef-De-Te" Loran Berže, dok je njegov kolega ih "Se-Že-Te" Filip Martinez zaključio da je reč o "preziru za milione ljudi koji protestuju".

Liderka krajnje desnice Marin Le Pen je kritikovala i vreme u koje je održan intervju, u 13 sati, kada nisu mogli da ga prate zaposleni, koji se preko 90 odsto protive reformi. Rekla je da nije našao reči da ponovo ujedini Francuze, a govor ocenila kao "prezir i opasnu provokaciju, mehaničke reči sve usamljenijeg čoveka i iluzionističku tačku".

Nove velike manifestacije su zakazane za četvrtak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna