UPOZORENJE ZA ERDOGANA IZ BERLINA: Stigao zahtev od Berbokove, tiče se napada na Siriju

Tanjug

30. 11. 2022. u 15:18

NEMAČKA ministarka inostranih poslova Analena Berbok pozvala je danas Tursku da ne preduzima kopneni napad na sever Sirije i vojne udare u severnom Iraku.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ЕРДОГАНА ИЗ БЕРЛИНА: Стигао захтев од Бербокове, тиче се напада на Сирију

Foto: Jutjub/Face the Nation/Kara Productions

- Hitno sam apelovala na Tursku da se uzdrži od mera koje bi dodatno povećale nasilje - rekla je Berbokova na marginama sastanka NATO-a u Bukureštu gde je bio prisutan i njen turski kolega.

Turski zvaničnici rekli su u ponedeljak da je turskim snagama potrebno samo nekoliko dana da budu spremne za kopneni upad u severnu Siriju koju već napadaju danima oružjem dugog dometa i avionima.

Tursko bombardovanje kurdske milicije na severu Sirije dolazi posle pretnji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o novoj kopnenoj invaziji na kurdske snage koje on smatra teroristima, podseća Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NE ZNAM KAKO ĆU SVE PODNETI: Srna Lango kroz suze progovorila o sinu