RUSKA vojska trenutno je koncentrisala svoje borbene snage na Bahmut, a ako ga zauzmu to bi mogla da bude prekretnica u toku rata, rekao je penzionisani američki general i svojevremeno komandant NATO-a Vesli Klark u izjavi za Si-En-En.

Komentari (14)

Mitar

29.11.2022. 23:44

Ti ćeš reći UBICO DECE I NEDUŽNIH sa visine od 3000 metara. Bedo ljudska !tigla te kletva svake majke. Sveti se zatrlo! Stidiš li se tog čina?

Darko

30.11.2022. 00:00

Јавља се кабинетски генерал коме су спонзори који су га гурали на лествици морали штеловати резултате изгубљених војних вежби да не би имао препреку у напредовању.

Walter Pravicek

30.11.2022. 15:02

I tako proročanstvoAmričkog oficira o klaonici u Bahmutu.Jeli taj izpeglani Amer bio tamo?NIJE!E što se naduvao?Moja brača po oružju,baš Slaveni bili su najsrčaniji borci.Pala komanda i pošlo se ratovati.Idemo,uradimo,i vračamo se do doručka.Ali ono oružje što smo mi imali,što ima RUSKA VOJNA SILA,jest kao puške prema Stalinovim orguljama.I tako Bahmut če da padne.I dalje prema zapadu Ukrajine.Zeleni,po baki Jevrej,po ocu Rus mora voditi računa gde da se sakrije.Bit če gadno,kada otvore oči Ukrajinci ništa krivi,a je njih uvukao u rat taj mali glumac.Bit če gadno!

vladimir

30.11.2022. 17:40

Amerika je najveća teroristička država na planeti. Od 1789. godine do danas vodila je tačno 496 ratova regionalnog i lokalnog karaktera van svoje teritorije. Ovo je objavila zvanična komisija Kongresa u martu ove godine Vodili su 4 atomska rata od 1991.godine. Irak, Jugoslavija, Libija, Avganistan,.... Svrgavali su legalne vlade širom sveta. Samo su 42 puta uspešno izvršili smenu vlasti u Južnoj Americi a 17 puta direktno vojno angažovali, i ubili im 4 predsednika. Zbrisali su 25 miliona ljudi sa lica zemlje. Izvršili su genocid nad mnogim narodima. Pobili su autohtone Indijance (50-80 miliona) Vijetnam, 16.marta1968. posle 08 sati izvršen je genocid - pokolj, u mestu Mi Laj . Ubijeno je i poklano sve što se kretalo . Na spomeniku sam pročitao 504 imena . To je izvršila četa Čarli 1. bataljona 20. Peš.puka 23.brigade. pešadijske divizije. Inače je ubijeno više od 3 miliona Vijetnamaca. Uništili su 700 000 hektara šuma defolatom dioksinom koji je proizvela Monsanto. I danas se rađaju hiljadama dece sa teškim deformiterima. Autoput smrti, u Iraku (put između Kuvajta i Basre. Podaci govore da je ubijeno i likvidirano oko 10 000 Iračana u 1400 vozila i još 400 vozila na obalskom putu ka Basri. Bilo je to noću između 26 i 27 februara 1991. Genocid u Avganistanu, u Mazar - i -Šarifu. 2001. godine likvidirano je preko 3000 civila svih uzrasta. U Irskom dokumentarcu: Avganistanski masakr: Konvoj smrti. (Pogledajte to). Bušova administracija blokirala je istragu masovnih grobnica i hiljade masakriranih civila . Postavlja se pitanje; Da li je Amerika odgovarala za svoje zločine i da li ima koja presuda. NEMA. Što se tiče Ukrajine, Amerika je silom smenila legalnu vlast u Kijevu i postavila marionete koje su nanele zlo i Ukrajini. Izgradili su 31 laboratoriju za proizvodnju biološkog oružja. Dokazi su brojni. U toku oslobađanja Marijupolja u noći muzeja 2. i 3. maja uhvaćen je Kanadski general Trevor Kadeja uhapšen je sa još 18 stručnjaka za biološke oružje. sa svim dokumentima i dokaznim materijalom. Ovo su pored diskriminacije Rusa i njihovih prava razlozi da Rusija preduzme odgovor na nacističke mere podržane Amerikom i tkz zapadom. Dok je 3/4 ostatka sveta shvatilo opasnost od jednopolarnog sveta i njihovog diktata.