UKRAJINA U MRAKU: Oko 70 odsto Kijeva nema struju

Tanjug

24. 11. 2022. u 09:44

SNABDEVANjE vodom je obnovljeno na levoj obali Kijeva i delimično na desnoj obali, ali 70 odsto stanovnika prestonice Ukrajine ostalo je jutros bez struje, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

УКРАЈИНА У МРАКУ: Око 70 одсто Кијева нема струју

Foto Tanjug/AP

- Inženjeri i stručnjaci ''Kijevvodokanala'' radili su celu noć na obnavljanju života glavnog grada. Na levoj obali grada već je obnovljeno vodosnabdevanje. Desno planiramo da je obnovimo u prvoj polovini dana. Međutim, 70 odsto grada i dalje ostaje bez struje - rekao je Kličko.

Kako je prenela ukrajinska "Pravda", stanovnici Kijeva javljaju da na desnoj obali delimično ima struje i vode, ali nema grejanja.

Ovo je najveći nestanak struje u Kijevu od početka rata, a dolazi dan nakon što je Rusija izvela raketne napade na glavni grad Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)