OPASAN SUSRET NA NEBU IZNAD SIRIJE: Ruski general tvrdi - "Ovo nije prvi put"

Novosti online

04. 10. 2022. u 21:53

RUSKI general-major Oleg Jegorov, zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, saopštio je da je avion An-26, koji je snabdevao ruske snage u Siriji, bio prinuđen da izbegne sudar sa dva američka udarna drona na severu arapske republike, piše TASS.

ОПАСАН СУСРЕТ НА НЕБУ ИЗНАД СИРИЈЕ: Руски генерал тврди - Ово није први пут

Foto: Jutjub/mzo/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Takozvana međunarodna antiteroristička koalicija predvođena Sjedinjenim Državama nastavlja da sprovodi ilegalne letove bespilotnih letelica u vazdušnom prostoru Sirijske Arapske Republike - rekao je Jegorov.

On tvrdi da je ruski "Antonov" morao da manevriše kako bi izbegao sudar sa bespilotnim letelicama MK-9 i MK-1 na severu Sirije.

Jegorov kaže da ovo nije prvi put da američka vojska krši odredbe Memoranduma o razumevanju o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju bezbednosti avijacije tokom operacija u Siriji, koji su obe strane potpisale 20. oktobra 2015. godine.

Američka strana do sada nije potvrdila, demantovala, niti komentarisala incident koji se dogodio prema tvrdnjama ruskog generala.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SUTRA POČINJE BOŽIĆNI POST: Kada se posti na vodi, kada su dozvoljeni ulje i vino i od čega se treba uzdržavati osim mrsne hrane