OŠTRA KRITIKA UKRAJINE: Stalne zahteve Kijeva da mu se isporuči još oružja na Zapadu su počeli da doživljavaju kao „nerealnu pozadinsku buku“

Novosti online

22. 07. 2022. u 14:38

ZAPADNA vojna podrška Ukrajini jenjava, piše američki list Njujork tajms, navodeći kao razlog pre svega to što Zapad sumnja da je Kijev sposoban da pobedi u "ratu do iscrpljivanja".

ОШТРА КРИТИКА УКРАЈИНЕ: Сталне захтеве Кијева да му се испоручи још оружја на Западу су почели да доживљавају као „нереалну позадинску буку“

Foto: Profimedia

List navodi i drugi razlog, a to je rastući skepticizam prema ideji da će isporuke modernog naoružanja promeniti tok i ishod događaja u Donbasu.

Prema pisanju američkog lista, Kijev pokušava da pokaže Zapadu da može da pobedi u sukobu uz pomoć zapadnog oružja, koje ukrajinske vlasti neprestano traže, a onda koriste za akcije poput napada na Novu Kahovku.

Tamo su, usled udara ukrajinskih trupa američkim projektilima HIMARS, eksplodirala skladišta šalitre, uništeni su stambeni objekti i pijaca, oštećena je bolnica, poginuli su i povređeni civili.

Stalne zahteve Kijeva da mu se isporuči još oružja na Zapadu su počeli da doživljavaju kao „nerealnu pozadinsku buku“, piše list.

Vlasti zapadnih zemalja zabrinute su što ukrajinske trupe nisu spremne za kontraofanzivu.

A neki, posebno Pentagon, strahuju od potencijalnog iscrpljivanja sopstvenih zaliha oružja u narednim mesecima.

(INFORMER)

BONUS VIDEO:

UDAR, VATRA I DIM: Pogledajte kako je ruska armija uništila američki bacač raketa "HIMARS"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna