NAKON ŠTO JE LITVANIJA PROŠIRILA LISTU: Putin i Lukašenko razgovarali o tranzitu robe u Kalinjingradu

Novosti onlajn

11. 07. 2022. u 12:43

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas telefonom o mogućim zajedničkim koracima u vezi sa ograničenjima prometa ruske robe u rusku eksklavu Kalinjingrad, koje je uvela Litvanija preko svoje teritorije, saopštio je Kremlj.

НАКОН ШТО ЈЕ ЛИТВАНИЈА ПРОШИРИЛА ЛИСТУ: Путин и Лукашенко разговарали о транзиту робе у Калињинграду

Foto: Profimedia

Kako se navodi, Lukašenko i Putin razgovarali su i o bilateralnoj i ekonomskoj saradnji, prenose RIA Novosti.

Beloruska BelTA dodaje da su dvojica lidera razgovarala i o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, situaciji na postsovjetskom prostoru, isporukama ruskih energenata u Evropu i pitanjima koja se tiču Belorusije i Rusije.

Litvanija je danas proširila listu robe na koju se odnose mere ograničenja trgovine preko njene teritorije do ruske eksklave Kalinjingrad, u okviru postupnog uvođenja ranije najavljenih sankcija Evropske unije, saopštio je portparol litvanske carine.

Lista sankcionisane robe od danas uključuje i beton, drvo, alkohol i industrijske hemikalije na bazi alkohola, naveo je portparol, a preneo Rojters.

BONUS VIDEO: 

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)