SMENA UKRAJINSKIH AMBASADORA – ROTACIJA: Zelenski razrešio diplomate u Nemačkoj, Mađarskoj i još tri zemlje

P. Z. S. / ria.ru

09. 07. 2022. u 22:40

VLADIMIR Zelenski je objasnio rotaciju otpuštanja ukrajinskih ambasadora u nizu zemalja, uključujući Nemačku, i rekao da je to normalan deo diplomatske prakse.

СМЕНА УКРАЈИНСКИХ АМБАСАДОРА – РОТАЦИЈА: Зеленски разрешио дипломате у Немачкој, Мађарској и још три земље

Foto: AP


-Danas sam potpisao ukaze o razrešenju nekoliko ambasadora Ukrajine. Ova rotacija je normalan deo diplomatske prakse. Biće imenovani novi predstavnici Ukrajine u Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Norveškoj i Indiji. Kandidate pripremaju Ministarstvo spoljnih poslova, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kancelarije Zelenskog.

U subotu je objavljeno da je Zelenski otpustio ukrajinske ambasadore u Nemačkoj, Mađarskoj, Norveškoj, Češkoj i Indiji. Pored toga, ukrajinski ambasador u Indiji je takođe razriješen svojih istovremenih dužnosti ukrajinskog ambasadora na Maldivima, Nepalu, Šri Lanki i Bangladešu.

Ukrajinski ambasador u Nemačkoj, otpušten u subotu, Andrij Melnik, ranije je kritikovan zbog svojih izjava o ukrajinskom nacionalističkom lideru Stepanu Banderi. U intervjuu novinaru iz Nemačke, gde je veličanje nacizma zakonom zabranjeno, Melnik je nacističkog saučesnika Stepana Banderu nazvao „borcem za slobodu“. Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke je primilo k znanju Melnikove izjave o Banderi, ali ih smatra ličnom izjavom, a ne stavom ukrajinske vlade, rekao je novinarima portparol resora Kristijan Vagner.

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna