RUSI KRENULI NA SEREBRJANKU: Odbijen ukrajinski udar u bok, opkoljena jedinica 58. brigade, oslobođena Grigorovka (MAPA)

P. z. s. / rybar

09. 07. 2022. u 19:41

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

РУСИ КРЕНУЛИ НА СЕРЕБРЈАНКУ: Одбијен украјински удар у бок, опкољена јединица 58. бригаде, ослобођена Григоровка (МАПА)

Foto Tanjug/AP telegram rvvoenkor


Na društvenim mrežama, telegram kanalu rybar, data je situacija na pravcu Bahmut-Soledar.

Ukrajinska komanda priprema drugu liniju odbrane Slavjansk – Kramatorsk – Konstantinovka. Da bi kupile vreme za stvaranje utvrđenih područja, Oružane snage Ukrajine popunjavaju jedinice u Bahmutu, Soledaru i Seversku kako bi nastavile aktivnu odbranu naselja.


Na odseku Severski:

*Ruske oružane snage ratuju na istočnoj periferiji Verhnekamenskog.

*Nekoliko jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine pokušalo je da probije bok jedinica Oružanih snaga RF u rejonu Zolotarevke od Grigorovke. Identifikovale su ih posade bespilotnih letelica i pogodile, jedna od četa 58. brigade je opkoljena.

*U toku dana jedinice ruske vojske su iz Grigorovke izbacile jedinice Oružanih snaga Ukrajine. Nakon toga, počeli su da razvijaju ofanzivu na Serebrjanku, završavajući zahvat dominantnih visova na obalama Severskog Donca.

Ilustracija telegram rybar



*Nakon zauzimanja spornih savezničkih snaga napreduju u pravcu stanice Vjemka da bi došli do puta Soledar-Seversk. U okolini Ivano-Darjevke vode se žestoke borbe.

Na pravcu Soledara:

*U okolini Soledara u toku su aktivne pripreme za opsadu. Inžinjerijske jedinice grade barijere, vatrene položaje i uporišta.

*Bataljon 118. brigade odbrane i mobilisani rezervisti iz drugih pravaca prebačeni su u grad.

*Oružane snage RF izvršile su precizan raketno-bombarski udar na artiljerijski divizion 72. Ombre Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Soledara.

Na pravcu Bakhmut:

▪Nakon zauzimanja Klinovoe i presecanja autoputa Bahmut-Svetlodarsk, savezničke snage napreduju u pravcu naselja Srećna Dolina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAHAROVA O RASPADU SAD: Posebno izdvojila tri države