RUSKI SPECNAZ UNIŠTIO UKRAJINSKE DIVERZANTE: Pripadnici Rosgvardije otkrili grupu u oblasti Harkova (VIDEO)

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

17. 06. 2022. u 16:07

VOJNICI specijalnih snaga Ruske garde otkrili su i eliminisali specijalnu grupu Oružanih snaga Ukrajine.

РУСКИ СПЕЦНАЗ УНИШТИО УКРАЈИНСКЕ ДИВЕРЗАНТЕ: Припадници Росгвардије открили групу у области Харкова (ВИДЕО)

Foto AP


U oblasti Harkova otkrivena je neprijateljska diverzantsko-izviđačka grupa (DRG). Kao rezultat bitke, ukrajinski nacisti su napustili svoje položaje i pobegli, a pogođeni su minobacačkim udarom.

Neki pripadnici DRG su povređeni, o čemu svedoče krvavi zavoji i korišćeni zavoji pronađeni na mestu sukoba. Nacionalna garda je otkrila kamuflirani snajperski položaj sa američkom snajperskom puškom velikog kalibra Baret M82 i municijom za nju.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja