KREMLJ: Operacija u Ukrajini do ispunjenja svih ciljeva

Tanjug

03. 06. 2022. u 12:28

RUSIJA će nastaviti svoju vojnu operaciju u Ukrajini dok se ne ostvare svi njeni ciljevi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ: Операција у Украјини до испуњења свих циљева

Foto D. Dozet

- Jedan od glavnih ciljeva operacije je zaštita ljudi u DNR i LNR. Preduzete su mere da se obezbedi njihova zaštita i postignuti određeni rezultati - rekao je Peskov, misleći na dva samoproglašena regiona u Ukrajini koje podržava Rusija, prenosi Rojters.

On je još rekao da nema dogovora oko datuma mogućeg referenduma u Donbasu i drugim regionima Ukrajine pod kontrolom ruskih trupa.

- Ne, još nema dogovora u pogledu vremenskog okvira - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje o stavu Kremlja o tome kada bi se mogli održati referendumi o prijemu ovih teritorija u sastav Rusije, preneo je TASS.

Konašenkov: Uništen ukrajinski PVO „Osa-AKM“, četiri skladišta sa municijom i 13 tenkova

Ruska vojska je tokom jučerašnjeg dana uništila ukrajinski PVO sistem „Osa-AKM“, 13 tenkova, četiri skladišta sa municijom, kao i 26 jedinica specijalne vojne tehnike ukrajinske vojske, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Takođe je rekao i da su uništena dva raketna sistema „Grad“, osam artiljerijskih baterija u blizini naselja Soledar, Džeržinsk, Jakovljevka i Bahmut.

Avijacija je takođe gađala i 37 lokacija gde se nalazila ukrajinska vojska i njena vojna tehnika, uništila jednu radiolokacionu stanicu koja se koristila za kontrolu vazdušnog prostora u Slavjansku, a likvidirano je i preko 360 ukrajinskih neonacista, naveo je.

Sa druge strane, naveo je Konašenkov, ruske protivvazduhoplovne snage oborile su tri ukrajinska drona i tri projektila iz sistema „Uragan“, dok su kopnene snage uništile 650 položaja ukrajinske vojske, kao i centar za upravljanje bespilotnim letelicama.

Ukupno je do sada uništeno 462 ukrajinska višecevna raketna lansera, 186 aviona, 129 helikoptera, 1.087 dronova, 328 raketnih kompleksa, 3.386 tenkova i oklopnih vozila, kao i 3.376 jedinica specijalne vojne motorizovane tehnike.

Podsetimo, danas je 100. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!