KADIROV OTKRIO NAJNOVIJI PLAN RUSIJE: Novi zadaci u okviru operacije u Ukrajini

Tanjug

03. 06. 2022. u 11:54

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu postavio je nove zadatke u okviru specijalne operacije u Ukrajini, koji će ubrzati njen tempo, izjavio je danas lider Čečenije Ramzan Kadirov.

КАДИРОВ ОТКРИО НАЈНОВИЈИ ПЛАН РУСИЈЕ: Нови задаци у оквиру операције у Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je posle jučerašnjeg sastanka sa Šojguom na Telegramu napisao da zadaci koje je postavio Šojgu podrazumevaju unapređenje dalje taktike.

- Preduzete mere će omogućiti značajno povećanje efikasnosti ofanzivnih manevara, što doprinosi izvođenju specijalne operacije bržim tempom - naveo je Kadirov, prenosi RIA Novosti.

U toku je 100. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Rano jutros ukrajinske snage granatirale su naselje Goljmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši šest mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima za obustavu vatre.

Uporedo, nastavljaju se sukobi u Donbasu, a ruska vojska krenula je ka Slavjansku, a borbe su se vodile i u Svjatogorsku. Severodonjeck je praktično u potpunosti oslobođen, a ukrajinske snage su se povukle ka Lisičansku, koji se nalazi na uzvišici, što ukrajinskoj vojsci omogućava bolji položaj za odbranu.

Nastavljaju se borbe i u području Avdejevke - jednog od najsnažnijih utvrđenja ukrajinske vojske, a oružane snage Ukrajine bezuspešno pokušavaju da krenu u kontraofanzivu u pravcu Hersonske oblasti.

BONUS VIDEO - S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere