MEDVEDEV PORUČIO KIJEVU: "Odluke donosite trezveno, a ne pod uticajem kokaina"

Novosti online

02. 06. 2022. u 22:53

UKRAJINSKE vlasti moraju da shvate da im odbijanje pregovora sa Rusijom može doneti gubitak nacionalnog suvereniteta, i da o tome moraju da razmišljaju trezveno, a ne pod dejstvom droga, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev.

МЕДВЕДЕВ ПОРУЧИО КИЈЕВУ: Одлуке доносите трезвено, а не под утицајем кокаина

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- Na kraju krajeva, to preti Ukrajini – odbijanje pregovora u suštini vodi do gubitka nacionalnog suvereniteta. I to je apsolutno očigledno. Vlasti u Kijevu to treba da shvate. I treba da donesu ove odluke o tome da li da nastave pregovore ili da odustanu od njih, ali ne pod uticajem kokaina ili drugih stimulansa koji se tamo koriste, već hladne glave - rekao je Medvedev u intervjuu za Al Džaziru.

On je dodao da je trenutna pozicija Kijeva povezana i sa "žrtvama i razaranjima", a da na kraju Ukrajina može "izgubiti i druge teritorije".

Foto: Tanjug

Medvedev je rekao i da se bezbednosna arhitektura u svetu već promenila i da to svi prepoznaju, i da bi posle ruske specijalne operacije u Ukrajini, umesto američko-centričnog, trebalo da se stvori uravnotežen sistem zasnovan na interesima svih zemalja.

Znate, sve se već promenilo, svet se promenio, i bezbednosna arhitektura se promenila. Svi to prepoznaju - rekao je on.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF je podsetio da je glavni cilj ruske specijalne operacije zaštita građana Donbasa, kao i "demilitarizacija i denacifikacija".

- Na kraju krajeva, sve ovo bi zaista trebalo da dovede do formiranja nove arhitekture međunarodne bezbednosti, a ne američko-centrične, gde je Vašington na čelu čitavog međunarodnog bezbednosnog sistema - dodao je on.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu