KONAŠENKOV SAOPŠTIO: Ruska vojska uništila pogone za proizvodnju eksploziva za Oružane snage Ukrajine

Novosti onlajn

24. 04. 2022. u 12:21

RUSKE snage su visokopreciznim raketama uništile pogone preduzeća za proizvodnju eksploziva za Oružane snage Ukrajine u blizini Pavlograda, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

КОНАШЕНКОВ САОПШТИО: Руска војска уништила погоне за производњу експлозива за Оружане снаге Украјине

Foto: AP Photo/Alexei Alexandrov

Portparol je dodao da su Oružane snage Rusije visokopreciznim raketama pogodile devet ukrajinskih objekata, među kojima jedno komandno mesto, četiri uporišta i mesta koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblastima Barvenkovo, Nova Dmitrovka i Ivanovka u Harkovskoj oblasti.

Tokom noći raketne snage i artiljerija Kopnene vojske Rusije pogodile su 423 cilja u Ukrajini.

- Ruski PVO sistemi su u oblastima naselja Barvinok, Vasiljevka, Krasnogorovka, Kremena, Pervomajsk, Poltavka, Tomarino, Fedorovka, Jasinovato uništili 10 ukrajinskih bespilotnih letelica - dodao je on.

Ruska avijacija pogodila je tokom noći 26 ukrajinskih vojnih objekata. Uništeno je komandno i osmatračko mesto bataljona i do 150 neonacista, 25 područja koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, do 150 neonacista i do 40 oklopnih vozila i automobila.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, Oružane snage Rusije uništile su 141 avion, 110 helikoptera, 551 bespilotnu letelicu, 264 protivvazdušna raketna sistema, 2.496 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 282 višecevna raketna bacača, 1.093 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 2.343 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju