NOVI HAKERSKI NAPADI NA RUSIJU: Anonimusi preuzeli ruske televizije

Novosti online

07. 03. 2022. u 10:04

HAKERSKA grupa “Anonimusi” saopštila je da je hakovala ruske državne TV stanice kako bi prikazala snimke rata u Ukrajini.

НОВИ ХАКЕРСКИ НАПАДИ НА РУСИЈУ: Анонимуси преузели руске телевизије

Depositphotos

U OBJAVI na Tviteru ta grupa navodi da je hakovala kanale “Rusija 24”, “Prvi kanal” i “Moskva 24”, pored ruskih servisa za striming, prenosi Bi-Bi-Si.

U posebnom postu grupa je navela da sprovodi - najveću operaciju Anonimusa ikada viđenu - i izrazila zabrinutost da bi neke vlade to mogle da vide kao pretnju i da sprovedu lažne operacije u nastojanju da diskredituju ove akcije.

- Setite se nas kada razne sile skrenu pažnju na nas, jer će se to dogoditi. Možemo da promenimo svet nabolje. To je oduvek bila ideja - poručili su Anonimusi.

Podsećamo, Anonimusi su već na Tviteru tvrdili da su ušli i u ruski kontrolni sistem za letove, što je direktor Roskosmosa Dimitrij Rogozin odmah demantovao upozoravajući oni koji uopšte pokušavaju da izvedu hakerske napade: - Želim da upozorim one koji to pokušavaju da urade da je reč o zločinu koji treba veoma oštro da bude kažnjen, jer je udaljavanje bilo koje kosmičke konstelacije bilo koje države sa dužnosti takozvani casus belli, odnosno povod za rat.

BONUS VIDEO:

MOĆAN SNIMAK MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopter prati jedinice vojne avijacije Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna