VELIKO TROŠENJE NOVCA NA PROPAGANDU: Putinov prijatelj Stiven Sigal se oglasio o sukobu u Ukrajini

Novosti online

01. 03. 2022. u 11:02

HOLIVUDSKI glumac i majstor borilačkih veština Stiven Sigal, poznat i kao veliki prijatelj ruskog predsednika, oglasio se povodom sukoba u Ukrajini.

ВЕЛИКО ТРОШЕЊЕ НОВЦА НА ПРОПАГАНДУ: Путинов пријатељ Стивен Сигал се огласио о сукобу у Украјини

Foto: Tanjug/AP

- Mnogi od nas imaju prijatelje i porodicu i u Rusiji i u Ukrajini. Na obe strane gledam kao na jednu porodicu i stvarno verujem da je to pitanje spoljašnjeg subjekta koji troši veliku količinu novca na propagandu i provociranje ovih dveju zemalja da budu u međusobnom sukobu - rekao je glumac.

Sigal je zamolio obe zemlje da dođu do pozitivnog i mirnog rešenja sa kojim se može živeti i napredovati zajedno, u miru.

Putina je Sigal 2013. godine nazvao jednim od najvećih svetskih vođa, a Ukrajina mu je 2017. zabranila ulazak u zemlju na pet godina, pošto je od ruskog predsednika dobio ruski pasoš.

Glumca je rusko ministarstvo spoljnih poslova 2018. imenovalo za posebnog izaslanika za humanitarne veze sa SAD, a prošle godine je kao predstavnik Rusije otputovao u Venecuelu i tamošnjem predsedniku darovao samurajski mač. Sigal se učlanio i u rusku stranku koja podržava Putina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠIPTARSKE PROVOKACIJE: Zastave Albanije na ulicama Dohe pred utakmicu Srbija - Švajcarska (VIDEO)