"ODBILI SMO NACIZAM U UKRAJINI": Čovek koga je pokrao Kličko stao uz Putina!

Novosti online

01. 03. 2022. u 11:09

JEDAN od najboljih bokserskih teškaša svih vremena iz Evrope pričao je o vojnoj intervenciji Rusije u Ukrajini.

ОДБИЛИ СМО НАЦИЗАМ У УКРАЈИНИ: Човек кога је покрао Кличко стао уз Путина!

Foto: EPA

Ruski bokser i olimpijski šampion Aleksandar Povetkin izneo je svoja razmišljanja, podržao je odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da pokrene specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Bivši šampion sveta u apsolutnoj kategoriji u verzijama WBA i WBC, koji je pokraden od strane Vladimira Klička 2013. godine u borbi za pojas apsolutnog šampiona, pričao je bez dlake na jeziku.

- Moć je u istini! Ova poznata fraza, koju je izgovorio Sergej Bodrov, danas odražava suštinu onoga što se dešava u Ukrajini. Borili smo se za istinu sve ove godine, dok su Sloveni bili gotovo istrebljeni u Donbasu - napisao je na svojoj Instagram stranici Povetkin i nastavio:

Foto: EPA

 

- Zato sam za predsednika i njegovu odluku da se založi za obične ljude, da odbije nacizam koji parazitira na nečiji račun. Svaki rat se završava. Neka se ovo završi u narednim danima.

Ko je Aleksander Povetkin?

Aleksandar Povetkin (42) rođen je u Kursku, svetski je i olimpijski šampion u boksu u amaterskoj konkurenciji. Kao profesionalni bokser takmičio se od 2005. godine. U profesionalnom ringu Rus je imao 40 borbi, u kojima je upisao 36 pobeda (25 nokautom) uz tri poraza i jedan nerešen ishod. Povetkin je završio karijeru 2021. godine.

Jedan od najvećih ruskih boksera u istoriji odlučio je da završi svoj put u junu 2021. godine, nešto manje od tri meseca nakon trećeg poraza u karijeri, koji mu je naneo Dilan Vajt. Put prepun velikih uspeha.

Foto: EPA

 

Da će ovaj bokser imati veliku karijeru moglo se pretpostaviti već 2002. godine u ruskom Permu, kad je uzeo svetsko amatersko zlato, samo dve godine nakon što se u potpunosti posvetio boksu. Godinu dana nakon svetskog uzeo je i evropsko zlato, a 2004. godine u Atini stiglo je i olimpijsko. Nakon što je u razmaku od samo dve godine uspeo prikupiti sve tri ključne amaterske titule, prelazak u profesionalce bio je normalan sled događaja

Šest godina gradio je "Ruski vitez" svoju karijeru, pre nego što je 2011. godine dobio priliku da napadne svetski naslov. Njega je protiv Ruslana Čagaeva uspeo da osvoji, a onda i četiri puta da odbrani, sve dok 2013. godine nije poražen od Vladimira Klička u meču za ujedinjenje titula. Bio je to vrlo kontroverzan meč gde je Kličko puno manjeg i kraćeg Povetkina zaustavljao čestim ulascima u klinč, koje mu je sudija tolerisao. I mnogi su tada tvrdili da je Povetkin pokraden.

Foto: EPA

 

Nakon poraza od Ukrajinca, naredao je Povetkin osam pobeda pre nego je dobio priliku ponovno da se okuša protiv višestrukog svetskog prvaka. Tada je to bio Entoni Džošua, koji ga je savladao nokautom u sedmoj rundi, postavši prvi borac koji ga je bacio na pod.

Pre dve godine napravio je velikio iznenađenje nokautiravši Dilana Vajta nakon što mu se dva puta pre toga brojalo. Vajt mu se osvetio u njegovom poslednjem meču, nokautiravši ga u četvrtoj rundi njihovog okršaja na Gibraltaru. Vrlo loše je Povetkin izgledao u tom meču i pretpostavljalo se da bi to mogao da bude kraj. Tako je i bilo.

Povetkin je u penziju otišao kao jedan od najboljih i najuspešnijih ruskih profesionalnih boksera u istoriji.

BONUS VIDEO: Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije