RUSIJA STVORILA NAJMOĆNIJU VOJSKU U EVROPI: Švedski list Svenska Dag bladet: Najviši nivo borbene spremnosti ruskih snaga

Srna

18. 02. 2022. u 18:41

RUSIJA je stvorila najmoćnije oružane snage u Evropi budući da je njena vojska na najvišem nivou borbene spremnosti u poslednjih nekoliko decenija, kada je reč o operativnosti, mobilnosti i tehničkom potencijalu, piše švedski list "Svenska Dag bladet".

РУСИЈА СТВОРИЛА НАЈМОЋНИЈУ ВОЈСКУ У ЕВРОПИ: Шведски лист Свенска Даг бладет: Највиши ниво борбене спремности руских снага

Foto: Profimedia

Rusija ima izuzetno funkcionalnu vojsku koja je u stanju da sprovodi operacije blizu svoje granice, ali i veoma daleko od ruske teritorije.

Ova zemlja, navodi se u članku, gradi ne samo nosače aviona, nego i stvara naoružanje nove generacije, na primer, protivsatelitsko i supersonično oružje.

Rusija je počela dalekosežnu saradnju sa Kinom kako bi projektovala i proizvodila novo oružje, te održavala rusko-kineske vojne vežbe.

SAD, naprotiv, dugo ne posvećuju dovoljno pažnje takvoj modernizaciji, zaključuje list.

Ranije je analitičar Kris Osborn u članku za "Nešnel interest" napisao da Oružane snage Ruske Federacije, zahvaljujući svojoj modernizaciji, predstavljaju novu opasnost za SAD i NATO.

On je podsetio da Rusija ne samo da pravi novo oružje, već i intenzivno održava i modernizuje staro, navodi "Ruska reč".

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!