"ELEGANTAN ŠAMAR" BAJDENU: Putin odigrao mudar potez

S. R.

26. 12. 2021. u 08:26

PREDLOZI Moskve o bezbednosnim garancijama su praktično postali ultimatum, pošto je predsednik Rusije Vladimir Putin započeo kompetentnu "igru šaha" za odbranu Ruske Federacije, izjavio je vojno-politički ekspert Jakov Kedmi za "Solovjev uživo".

ЕЛЕГАНТАН ШАМАР БАЈДЕНУ: Путин одиграо мудар потез

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, Putin je razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, što je bio „elegantan šamar“ za američkog predsednika DŽoa Bajdena.

Američki lider je rekao da neće prisustvovati Olimpijadi u Kini i to je bila velika strateška greška, smatra Kedmi.

- Si Đinping je rekao da nije pozvao Bajdena, ali je pozvao prijatelja Putina. Pod pritiskom sitnih političara, Bajden je rekao da mu Si Đinping nije prijatelj. Kako je Putin počeo? "Moj dragi prijatelju..." Odnosno, udario je takav šamar Bajdenu, ali elegantno, rekavši mu: „Evo mi smo prijatelji, a ti si prijatelj sa Zelenskim". Kina je izrazila podršku stavu Rusije o NATO-u, dok se Peking nikada ranije nije izjasnio o evropskim pitanjima. Moskva će ipak postići svoj cilj po pitanjima bezbednosti, pa je bolje pregovarati mirnim putem i nema potrebe prisiljavati Rusiju na radikalnije korake -  rezimirao je Jakov Kedmi.

BONUS VIDEO - OVO JE NAJVEĆA SRPSKA VOJNA BAZA SREDNJEG VEKA: Petruški vitezovi branili nas od osmanskih napada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KREMLJ ODGOVARA ZELENSKOM: Nije nam jasno šta Ukrajina želi, krivimo Kijev zbog zamrzavanja pregovora